Welkom in Gendt

Ontdek sport en beweging in Gendt.

De stad Gendt, met ongeveer 7.300 inwoners, heeft een rijk verenigingsleven. Sport en beweging levert een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in Gendt. Sport verbroedert, schept een gevoel van saamhorigheid, brengt mensen in contact met elkaar, zorgt voor sociale samenhang en is daarnaast ook nog een prettige en gezonde vrijetijdsbesteding.

In Gendt hebben we voor binnensport de beschikking over een sporthal op Walburgen een sportzaal bij de basisscholen en een sportruimte in SKC De Leemhof. De paardensport heeft een overdekte manege. Daarnaast zijn er verschillende particuliere sportscholen. Voor buitensport zijn er de voetbalvelden bij de Bataven, de tennisbanen bij tennisvereniging LTC Gendt, de kanovijver voor vissen en schaatsen en zwembad Walburgen met tal van sportmogelijkheden. Door het dorp verspreid liggen een aantal Jeu-de-Boules-banen. Sinds kort is er aan de Poelwijklaan een prachtige pumptrack voor de jeugd op wieltjes.

De jaarlijkse ΒΌ triatlon van Gendt met het Kersenfeest, laatste zondag van juni, georganiseerd door Stichting Duursport Gendt brengt vele mensen op de been. Voor de zwemtraining biedt zwem- en polovereniging mogelijkheden, het wielrennen kan beoefend worden bij o.a. de Snelbinders en bij de Lingetrappers, voor het hardlopen biedt WeDoCare mogelijkheden aan.

Sjaak Kregting (Ambassadeur Lingewaard in Beweging voor Gendt)

Meld je aan