Nieuws uit Lingewaard

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Sport

European Company Sport Games 2022

Van 22 t/m 26 juni 2022 is de gemeente Arnhem gastheer van de European Company Sport Games. Kom zelf sporten op, een van de meest innoverende sportcomplexen ter wereld: Nationaal Olympisch Trainingscentrum Papendal. Geniet na het sporten in de prachtige landschappen van de Veluwe en de Achterhoek van de provincie Gelderland en ontdek de steden Apeldoorn, Arnhem, Ede en Nijmegen. Excelleer op het Nationaal Olympisch Trainingscentrum Papendal en relax in het mooiste natuurgebied van Nederland! 

TIEN REDENEN WAAROM JIJ EN JE COLLEGA’S ERBIJ MOETEN ZIJN IN 2021!

1. Excelleer op het Nationaal Olympisch Trainingscentrum Papendal en relax in het meest prachtige natuurgebied van Nederland.

2. Dé kans om te sporten op het Nationaal Olympisch Trainingscentrum Papendal, de thuisbasis van de Nederlandse topsport. Dé plek om het beste uit jezelf te halen en te genieten van alle sporten om je heen.

3. Naast het sporten op een unieke locatie kun je helemaal tot rust komen in het mooiste natuurgebied van Nederland: de Veluwe. Al fietsend kun je de Big Five ontdekken!

4. Bezoek de leukste hotspots in de steden Arnhem, Apeldoorn, Ede en Nijmegen en geniet op gezellige terrassen in Hanzesteden als Zutphen of Elburg. Fiets en wandel door het prachtige coulisselandschap in de Achterhoek.

5. De provincie Gelderland is de thuisbasis van maar liefst 114 musea! . Door te trainen voor #Arnhem2022 merk je dat regelmatig sporten een belangrijke bijdrage levert aan ontspanning, werkprestaties, werkplezier en veerkracht.

6. Door te trainen voor #Arnhem2022 merk je dat regelmatig sporten een belangrijke bijdrage levert aan ontspanning, werkprestaties, werkplezier en veerkracht

7. Er staan maar liefst 25 sporten op het programma, zowel teamsporten als individuele sporten. Dus wil je een pr lopen op de 10 kilometer of met je favoriete collega het winnende beachvolleybal team worden? Het kan allemaal, je mag aan drie onderdelen mee doen.

8. De European Company Sport Games zijn het ultieme teambuildingevent. Niet alleen gedurende de vier dagen tijdens het evenement, maar ook in de voorbereiding. Samen werk je naar 1 doel: shinen in Arnhem2022!

9. Er is een officiële openings- en sluitingsceremonie, geheel volgens protocol mét een landenparade.

10. Eén groot oranje sportfeest in de zomer van 2022.

(bron: https://ecsgarnhem2022.com/nl/)

Sport

Meedoenregeling & Kindpakket

  • Woont u in Lingewaard en wilt u graag sporten en bewegen?
  • Laten uw inkomsten het niet toe om dit te betalen?
  • Vraag een meedoenregeling aan (vanaf 18 jaar)
  • Of het kindpakket (tot 18 jaar)

Zie onderstaande linken voor meer informatie!

Gezondheid

Preventieakkoord Lingewaard 2021 - 2023

Met het preventieakkoord ‘Samen naar een gezond Lingewaard’ wordt gewerkt aan een gezonde toekomst. De gemeente werkt hierbij samen met organisaties in zorg, welzijn, onderwijs en sport en private partijen.

Gezondere leefstijl

Een gezonder Lingewaard! Dat is onze missie en daar werken we met z’n allen aan. Bijvoorbeeld door meer te bewegen en gezonder te eten. Maar ook door kinderen te laten opgroeien in een rookvrije leefomgeving.

Het akkoord komt onder andere voort uit de uitkomsten van een breed uitgezette en ingevulde vragenlijst over gezondheid in Lingewaard. De plannen sluiten nauw aan bij de ambities en acties van het gemeentelijk Preventie- en handhavingsplan alcohol en bij het Sportakkoord Lingewaard en bij de uitgangspunten van

Preventieakkoord Lingewaard is een lokale doorvertaling van het landelijk Preventieakkoord. Daarin hebben grote landelijke organisaties afspraken gemaakt om de gezondheid van Nederlanders te bevorderen.

‘Samen naar een gezond Lingewaard’ is opgebouwd uit 3 hoofdpijlers:

• Een rookvrije leefomgeving

• Verantwoord alcohol- en drugsgebruik

• Gezond gewicht

Ook gaan we stress, eenzaamheid en armoede aanpakken. Deze factoren hebben een negatieve invloed op onze gezondheid. 

Zoom