Finale Nationale Diabetes Challenge!

01-10-2021

Huissen
Gezondheid

Wie

Volwassenen
Senioren

Wandelaars halen de eindstreep met een lokale finale. De Historische Kring Angeren heeft de Lingewaardse deelnemers aan de challenge een inkijkje gegeven in de Angerse geschiedenis met het historisch Ommetje. De 20 weekse challenge komt hiermee ten einde maar is nog niet klaar!

Zaterdag 25 september liepen een dertigtal wandelaars uit Huissen, Angeren en Bemmel de landelijke finale in een lokaal jasje. 5,5 km wandelen langs acht historische punten! Samenkomen met 4000 wandelaars op één plek in Nederland dat kon dit jaar niet dus was er een lokale finale vanuit het Dorpshuis Angeren.   

Vanaf het Dorpshuis langs de Rijndijk tot aan het Gendtse pad en terug. Voor Angerse bekende straten voor andere wandelaars een nieuwe omgeving. De route wordt aangegeven met pijlen en bij de 8 informatieborden krijgt iedere wandelaar via een QR code beeld en of geluid met extra uitleg. Een informatieve onderbreking van de finalewandeling, voor sommige een mooi moment om op adem te komen. Lijkt dit jou ook een leuke wandeling? Het Ommetje kan het hele jaar door gewandeld worden! De startplek is aan de voorkant van het Dorpshuis.  

Alle 31 deelnemers aan de finale haalde de eindstreep, de challengelopers van dit jaar wandelen door en vinden het gezellig als jij mee komt doen!

Vanaf de oude kantine van Jonge Kracht wordt wekelijks gewandeld, wil je meedoen zorg dat je dinsdag iets voor 16.00 uur aan de voorzijde van de oude kantine staat (Bloemstraat 93). Wil je liever op donderdag wandelen? Ook bij het Medisch Centrum Loovelden (Plaza 1, voorzijde van het gebouw) om 16.00 uur ben je van harte welkom! Heb je een vraag neem contact op met Sport- & Cultuurcoach Quint van de Ven, 06-13966536. Er zijn geen kosten aan verbonden en inschrijven is niet nodig.

Voor het vierde jaar op rij hebben Lingewaardse huisartspraktijken deelgenomen aan de Nationale Diabetes Challenge. Een mooie manier om samen in beweging te komen. Wandelen is het beste medicijn tegen diabetes, met die slogan stimuleert de Bas van de Goor foundation het bewegen in Nederland. In Lingewaard deden dit jaar twee huisartspraktijken mee aan de challenge ondersteund door andere lokale professionals. Volgend jaar staat de Nationale Diabetes Challenge in het teken van het WK volleybal dat plaatsvindt in Nederland en Polen. We hopen jou daarbij terug te zien!

Namens Huisartsenpraktijken Bles & Poels, Polseweg, Fysiotherapie M van der Ploeg en de rest van Medisch Centrum Loovelden felicitaties aan de deelnemers van dit jaar voor het behalen van de challenge! 

Waar

Cuperstraat 9 Bemmel

Contact

Quint van de Ven
Contactpersoon

Neem contact op met Quint:

-13