Nationale Diabetes Challenge

Gezondheid
Geluk
Sociaal
30 april 2021
"Wandelen is het beste medicijn"

Huissen & Angeren

Omdat we geloven dat wandelen het beste medicijn is doen huisartspraktijken Polseweg en Bles & Poels mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Dit betekent dat wij vanaf 18 & 19 mei wandelen in de buurt. Wij nodigen u uit om met ons mee te wandelen! We beginnen in mei online en starten begin juni met de eerste groepswandelingen, locaties:

  • Bloemstraat 93; Sportpark Schalkshof: dinsdag 16.00 tot 17.00 uur
  • Plaza 4; Medisch Centrum Loovelden: woensdag 16.00 tot 17.00 uur

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!

Wanneer gaan we wandelen?

Op 8 en 9 juni starten de eerste groepswandelingen, de week ervoor krijgen deelnemers die dat willen een beweegtest om hun startniveau te bepalen. We houden rekening met uw wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3 of 5 kilometer. Ieder jaar staat de laatste week van september in het teken van de afsluiting van de NDC. Dit jaar zullen we de NDC wederom feestelijk afsluiten. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen zullen we een keuze maken om dat landelijk, lokaal of individueel (digitaal) te doen en kiezen we ook het moment waarop we dat doen.

Meer weten?

We hopen dat u met ons mee wandelt. We begrijpen het als u nog vragen heeft over de Nationale Diabetes Challenge. Meld u aan via onderstaande link of stuur een berichtje! Aanmelden:

Quint van de Ven, Namens huisartsenpraktijken: Huisartsenpraktijk Bles & Poels en Polseweg en Stichting Welzijn Lingewaard

Met hulp van Hogeschool Arnhem Nijmegen

Wie

Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met Quint:

Quint van de Ven
Contactpersoon
-5