Bemmel
Sport

Decathlon Batouwe Scholieren- toernooi

Sport & bewegen in de regio

Sporten is gezond. Sport is voor iedereen. Voor jong & oud en je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Als sportvereniging in Bemmel zien wij dan ook zeker een voorbeeldrol voor ons weggelegd met betrekking tot het stimuleren van sport in de regio. Denk hierbij onder andere aan clinics voor scholen en het organiseren van andere mooie sportevenementen. Dit jaar organiseren we weer het jaarlijkse Decathlon Basketball Scholierentoernooi oud en vertrouwd in de Kerstvakantie. Graag nodigen we daar uw leerlingen voor uit! 

Decathlon Batouwe Scholierentoernooi

Het Decathlon Batouwe Scholierentoernooi is gepland in de Kerstvakantie op dinsdag 28 en woensdag 29 december 2021. Het toernooi wordt gespeeld in Sportcentrum de Kooi in Bemmel, de thuisbasis van BV Batouwe.

Indeling

De wedstrijden worden op twee verschillende dagen georganiseerd*:

Dinsdag 28     December      groepen 4, 5 en 6 

Woensdag 29  December      groepen 7 en 8

Om het speelplezier voor de kinderen te vergroten vragen wij om de teams per jaargroep op te geven. Dit mogen meisjes-, jongens- en gemengde teams zijn. Ons advies is om uit te gaan van 6 tot 8 kinderen per team. De wedstrijden zijn betrekkelijk kort, dus er hoeft niet veel gewisseld te worden. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan besloten worden om het toernooi terug te brengen naar 1 dag. 

De Batouwe activiteitencommissie kan omwille van de huidige COVID situatie om de volgende redenen besluiten het scholierentoernooi niet door te laten gaan: 

  • Wanneer er onvoldoende aanmeldingen zijn;
  • Eventuele extra maatregelen door de overheid die het onmogelijk maken of niet toestaan om dit toernooi te organiseren
  • We laten dit uiterlijk 20 december weten aan de aangemelde teams/scholen

Lingewaard
Sport

Gouden Sport Ster verkiezing 2021!

Net als het vorige jaar kunnen we 2021 niet zien als een volwaardig sportseizoen. Een deel van het jaar is de sport niet of maar beperkt doorgegaan. Desondanks zijn we op zoek naar de Gouden Sport Ster van 2021! Ken je een sporter of sportteam die dit jaar een unieke prestatie heeft geleverd, misschien wel binnen jullie vereniging? Nomineer deze dan voor de verkiezing.

Een prestatie aanmelden kan tot 6 december, daarna worden er drie genomineerden bekend gemaakt die alle drie al verzekerd zijn van een mooie prijs. De prijzen worden aangeboden door diverse ondernemers uit Lingewaard. Vorig jaar kon de feestelijke uitreiking, traditiegetrouw gehouden op de nieuwjaarsreceptie van v.v. Jonge Kracht, niet doorgaan. Ook dit jaar is het onzeker of dit verantwoord is, het zal afhankelijk zijn van de corona-situatie in januari. Mocht dit niet kunnen dan worden de sporters op een andere manier in het zonnetje gezet.

Afgelopen jaar gingen de Laura Merkenhof (‘t Verzetje), HV Huissen meiden C1 en Danilo Trieling (Hockey-talent) er met de prijzen vandoor.

Aanmelden kan hieronder! of via sportpromotielingewaard@gmail.com. Laat je motivatie achter waarom de door jouw gekozen sport(st)er/team het verdiend om de Gouden Sport Ster Lingewaard 2021 te worden?

Lingewaard
Sport

Sportdebat 2022

De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan, 16 maart 2022.

In navolging van het sportdebat van 2018 gaan de sportcoaches samen met Lingewaard Sport! weer een nieuw sportdebat organiseren. Hierin zijn alle politieke partijen uitgenodigd. De partijen krijgen de mogelijkheid de visie die ze hebben op sport en beweeg gebied te delen met de aanwezigen. Ook voor toeschouwers en geïnteresseerde is er plek.

Maandag 21 februari zal het sportdebat plaats vinden om 19.30 uur zullen we starten. Locatie in de Kooi te Bemmel.

Zet de datum vast in de agenda!

Lingewaard
Sociaal

Wereld Diabetes Dag 14 november!

Op zondag 14 november is het Wereld Diabetes Dag. De Bas van de Goor Foundation, Menzis en Novo Nordisk nodigen je daarom uit om op deze dag een Halfuurtje Door Je Buurtje te wandelen. Want wandelen is gezond, zeker als je diabetes hebt!    

Waarom Halfuurtje Door Je Buurtje?

Wist je dat 1,2 miljoen Nederlanders diabetes hebben? Op 14 november komen we met duizenden mensen tegelijk in beweging. Hiermee vragen we aandacht voor diabetes. Ook laten we zien dat regelmatig bewegen belangrijk is voor iedereen. Het verhoogt je weerstand en het zorgt ervoor dat je je fitter voelt. Het verkleint ook de kans op het krijgen van diabetes. Voor mensen die diabetes hebben, kan bewegen ervoor zorgen dat je minder medicijnen nodig hebt.  

Lingewaard
Gezondheid

Hulp bij invoering corona- maatregelen

 Het kabinet neemt vanaf zaterdag 6 november extra maatregelen om de snelle verspreiding van het coronavirus af te remmen. Ondernemers, verenigingen, organisatoren van evenementen én inwoners krijgen hier allemaal mee te maken. Vanuit de gemeente Lingewaard willen we iedereen zo goed mogelijk helpen. Dat deden we al en blijven we doen. Het Coronaloket verzamelt en beantwoordt vanuit de gemeente allerlei vragen rondom corona. Daarnaast organiseren we deze en volgende week een fysieke inloop van het Coronaloket. Op vrijdag 5 november en woensdag 10 november kunnen ondernemers, verenigingen en organisatoren van evenementen op het gemeentehuis terecht voor vragen en advies over de nieuwe maatregelen.

Samen doen

De verantwoordelijkheid om de nieuwe maatregelen uit te voeren ligt bij ons allemaal. Een ondernemer moet vaker het coronatoegangsbewijs controleren of mensen vragen om weer een mondkapje op te zetten. Een koor moet de QR-codes van hun leden controleren. De turnvereniging moet een coronatoegangsbewijs vragen aan mensen vanaf 18 jaar. We vinden het allemaal niet leuk om te doen, maar het is nodig om het coronavirus verder af te remmen.

Stap extra zetten

Rondom de invoering van nieuwe maatregelen informeren en helpen we vanuit de gemeente waar het kan. Maar we moeten ook handhaven waar het moet. Dit vraagt iedereen om opnieuw een stap extra te zetten. Medewerkers, vrijwilligers, klanten, leden en bezoekers. Daarom geldt nog steeds: alleen samen krijgen we corona onder controle.

Inloop Coronaloket vrijdag 5 en woensdag 10 november

Het is voor ondernemers, verenigingen en organisatoren van evenementen niet altijd duidelijk wat de nieuwe maatregelen voor hen betekenen. U kunt hiervoor contact opnemen met het Coronaloket door een e-mail te sturen aan coronaloket@lingewaard.nl. Daarnaast organiseren we ook een fysieke inloop van het Coronaloket. Hier kunt u persoonlijk uw vragen rondom de coronamaatregelen stellen. De aanwezige ambtenaren proberen u dan zo goed mogelijk verder op weg te helpen.

·       Vrijdag 5 november tussen 15.00 en 19.00 uur gemeentehuis Bemmel

·       Woensdag 10 november tussen 15.00 en 19.00 uur gemeentehuis Bemmel

 

Mail uw vraag

Kunt u niet naar de inloop komen, maar heeft u wel een vraag? Stuur dan een e-mail aan coronaloket@lingewaard.nl 

Huissen
Sport

35 jarig bestaan Loopgroep Huissen

3 oktober vierden de leden van Loopgroep Huissen de 35 verjaardag van de club met een dag vullend programma, met sportieve, informatieve en culinaire elementen. ’s Ochtends verzamelden we op Papendal in het Centercourt voor een kop koffie/thee een gebakje en twee toespraakjes. Vervolgens werd het sportieve element ingevuld: hardlopen, sportief wandelen en nordic walking, een 6 km route voor de wandelaars en 9 km voor de hardlopers in en om Papendal. Na terugkeer werd de leden een lunch aangeboden. Het middagprogramma bestond uit een rondleiding over het terrein van Papendal met uitleg over de verschillende trainingsmogelijkheden en kennismaking met de golfsport door een aantal holes te bezoeken voor Pitch and putt. Aan het eind van de middag waren we weer terug in Huissen om te genieten van een uitgebreide barbecue aangevuld met diverse drankjes bij de Buitenpoort. Na een lange coronatijd was iedereen verheugd elkaar weer te ontmoeten, waarbij de enige corona restant was het tonen van de QR-code.

De leden waren blij dat ze weer gezamenlijk konden sporten zonder te letten op een afstand van 1,5 m. Want hoewel het individuele sporten zijn, werkt het samen als groep trainen stimulerend op het sportplezier en wordt je “geremd” als je te veel geeft. Het weer werkte niet helemaal mee met nogal wat regen, maar dit mocht de pret niet drukken. Het was een zeer geslaagde dag! Ben je geïnteresseerd om in clubverband sportief te wandelen, nordiccen of hardlopen stuur een mail: info@loopgroephuissen.nl 

Lingewaard
Sport

Yoast United samen met de sportcoaches

Yoast United gaat samenwerking aan met Lingewaardse sportcoaches

De sportcoaches van Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) zijn officieel partner van Yoast United. Met het aansluiten van de sportcoaches bij de basketballclub worden de handen ineengeslagen om van gemeente Lingewaard een sportievere en gezondere regio te maken.

 Thijs Sloot, sportcoach, over de samenwerking: ‘’We zijn er als sportcoaches en gemeente trots op dat er op zo’n hoog niveau wordt gesport in de regio. Zowel bij de dames, heren als de jeugd, spelen teams op het hoogste niveau. Topsport is niet alleen leuk om naar te kijken, we kunnen het heel goed gebruiken om anderen te inspireren en activeren. En dat is precies wat we samen gaan doen.

De samenwerking met een basketballclub in de regio is overigens niet geheel nieuw. Vanuit Batouwe Basketball is er al grote betrokkenheid. Zo kunnen kinderen doormiddel van het ‘Kidsclub’ initiatief gratis sporten en op een laagdrempelige manier kennismaken met basketball. Daarnaast zijn ze ook betrokken bij het platform lingewaardinbeweging.nl.’’

 Sigo Jorissen, commercie Yoast United: ‘’Dat Yoast United meer is dan basketball, willen we op diverse manieren uitdragen. We hebben namelijk het mooiste middel in handen om te verbinden: sport. Een voorbeeld daarvan is de huidige samenwerking met maatschappelijk partner Energy4All, waar we ons inzetten voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Ook met dit nieuwe partnership willen we impact creëren. Hoe we dat gaan doen? We zullen actief ons gezicht laten zien in de regio, doormiddel van clinics op scholen, maar ook als ambassadeur van een aantal sportieve en maatschappelijke initiatieven. Daarnaast nodigen we gericht verschillende doelgroepen uit in de Kooi, om kennis te maken met de sport en ze een onvergetelijke sportbeleving te bezorgen.’’

 Foto gemaakt door Hennie van Diest 

Gendt
Gezondheid

Heb jij last van stress?

Heb jij last van stress en zou je willen leren hoe je anders met stress kunt omgaan? Volg dan de groepstraining Anders omgaan met stress bij We Do Care in Gendt. De training bestaat uit zes bijeenkomsten en wordt gegeven vanaf 13 november op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.15 uur door coach en qigong docent Christie Arends.

Stress, iedereen kent het. Iedereen heeft er wel eens last van. Het heeft vaak een slechte naam, maar dat is niet terecht. Zonder een gezonde dosis stress zouden we niets gedaan krijgen in het leven. Positieve of normale stress houd je bij de les en maakt dat je ergens voor wilt gaan. Een situatie die enige spanning oplevert laat je lichaam in de stressmodus gaan. Je komt in een staat van opperste paraatheid en je staat klaar voor actie. Soms letterlijk want flink competitief sporten zorgt bijvoorbeeld voor een gezonde dosis stress, net als een belangrijke presentatie geven, parachutespringen of een eerste date.

Wanneer deze tijdelijke staat echter omslaat in een permanente staat kom je in de problemen. Dat kan gebeuren omdat je een heel stressvolle baan hebt, recentelijk iets ingrijpends hebt meegemaakt of omdat onbewust om een andere reden je stress systeem langdurig is geactiveerd. Langdurige stress kan leiden tot een burn-out of een depressie. Het kan slaapproblemen veroorzaken of andere klachten, zoals van de menopauze of chronische ziekte, verergeren. Het is niet eenvoudig om zo maar even je stress systeem te deactiveren, maar het kan wel. Anders omgaan met stress kan je dus leren.

De groepstraining Anders omgaan met stress is een combinatie van mild bewegen (qigong), ademhalingsoefeningen, mindfulness en uitleg over stress en wat dat doet met je lichaam. Dat zorgt ervoor dat je een betere balans vindt tussen lichaam en geest, ontspanning en inspanning, serieus en spelen, vrije tijd en werk en rust en drukte. Je leert anders omgaan met moeilijke gedachten en emoties en goed te luisteren naar je lichaam waardoor je beter voor jezelf gaat zorgen en wellicht andere beslissingen neemt in je leven. Het maakt je leven lichter en luchtiger en zorgt voor een permanente verandering in hoe je in het leven staat.

Christie Arends, ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en Mindfulness coach en Qigong en Yoga docent heeft de training ontwikkeld en geeft hem ook. Uit eigen ervaring weet zij enerzijds hoe uitdagend het is om op een gezonde manier met stress om te gaan en anderzijds heeft zij geleerd hoe je dat toch op een effectieve manier doet.

Praktische informatie:

Zes bijeenkomsten op zaterdagmiddag van 13 november t/m 18 december.

Bij beweegcentrum WeDoCare Dorpstraat 21D in Gendt.

Tijd: 75 minuten; van 13.00 – 14.15 uur.

Kosten: 90,- euro. 

Aanmelden via: christiearends@gmail.com (Graag naam, adres en telefoonnummer)

Voor meer informatie www.christiearends.nl en Instagram: @andersomgaanmetstress

Haalderen
Sport

Haalderen test hun fitheid

Zondag 17 oktober heeft Transferpunt Sport van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in samenwerking met Haalderen Leeft! HAVO en HAN SENECA een fittest in combinatie met een beweegmarkt georganiseerd in Dorphuis de Tichel in Haalderen. De deelnemers konden hun fitheid testen door aan verschillende testen, zoals een lenigheidstest en longfunctietest, deel te nemen 

Daarna was er een kort gesprek met de aanwezige fysiotherapeuten van Fysiotherapie Gendt over de uitslagen van de testen. Aansluitend konden de deelnemers de beweegmarkt bezoeken en in gesprek gaan met verschillende beweegaanbieders. De dag zorgde bij de deelnemers voor nieuwe inzichten over hun fitheid. De verschillende sport en beweegaanbieders hebben nieuwe leden kunnen werven. De aanwezigheid op de beweegmarkt van de verschillende beweegaanbieders, fysiotherapeuten en de Sport- en Cultuurcoach zorgden voor intensiever contact en kansen voor samenwerking.

Onder andere is het eerstvolgende project van Living Lab Lingewaard besproken. Haalderen Leeft! en HAVO werken samen met het Transferpunt Sport aan de realisatie van een beweegtuin met een tafeltennistafel en een stretch station. In de winter zal deze beweegtuin gerealiseerd worden. De komende maanden worden gebruikt om samen met de verschillende sport- en beweegaanbieders, fysiotherapeuten en anderen beweegaanbod in deze tuin te ontwikkelen. 

Vanuit Transferpunt Sport en Haalderen Leeft willen wij iedereen die betrokken was bij dit evenement heel erg bedanken voor jullie hulp en deelnamen aan dit project.  

Gendt
Sport

Krolf Interland Nederland - België

22 oktober speelt een team uit Nederland tegen een Belgisch team Krolf op sportpark Walburgen.

Nijmeegsestraat 65b in Gendt

Krolf is een mix van Golf en croquet . Beide teams spelen 12 holes.

Tussen 11.30uur en 13.00uur bent U van harte welkom om de spelers te zien.

Haalderen
Sport

Fittesten en sportmarkt in Haalderen

Op 17 oktober organiseert Haalderen Leeft! in samenwerking met het Transferpunt Sport van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen een fittest in Haalderen. Deze fittest is beschikbaar voor iedereen vanaf 18 jaar. Ben je nieuwsgierig geweest naar je fitheid? Dan is dit de ideale gelegenheid om deze fitheid te onderzoeken.

Op deze dag kom je erachter hoe fit je bent. Aan de hand van verschillende testen wordt de fitheid in kaart gebracht. Deze testen zijn eenvoudig uit te voeren en voor iedereen toegankelijk. De testen worden begeleid door vrijwilligers die vooraf zijn geïnstrueerd door fysiotherapeuten. Na het voltooien van de testen, worden de uitslagen door de fysiotherapeut met U individueel besproken.

Na een de uitslag van de fittest loopt de route verder naar de sportmarkt. Op deze markt zijn vertegenwoordigers van verschillende sporten in Haalderen (en omgeving) aanwezig. Heb je vragen over sporten, beweegactiviteiten, trainingsuren of een sportvereniging dan kun je bij deze mensen terecht.

Wil je liever een sport of beweegactiviteit uitproberen dan is dat ook mogelijk. Er zullen enkele activiteiten zijn voor jong en oud, om een beter beeld te krijgen van de sport of beweegactiviteit.

De fittest met sportmarkt start om 10:00u en is rond 13:00u afgelopen. De gehele dag mag je binnenwandelen bij de Tichel in Haalderen (hierbij worden de coronamaatregelen gevolgd). Het adres is Dorpshuis de Tichel, Kolkweg 5A.

Daarnaast zullen er om 10:45 en 11:30 ook proeflessen (milde) Yoga gegeven worden tijdens het evenement.

Lingewaard
Sport

Nieuw! Max Vitaal activiteitengids

Speciaal voor alle ‘senioren’ inwoners van Lingewaard! Een activiteitengids voor alle ‘senioren’ inwoners van Lingewaard met daarin een uitgebreid aanbod van wat er op beweeggebied te doen is. Zeer laagdrempelig kunnen senioren kennismaken met uiteenlopende activiteiten.  

Wandelen, voetballen, yoga etc. Dankzij het boekje van Max Vitaal kan deze doelgroep uit Lingewaard dit jaar vrijblijvend ontdekken welke beweegactiviteit bij ze past. Of u leert uw creatieve talenten samen met andere leeftijdsgenoten kennen. Een proefles bijwonen kan door vrijblijvend contact op te nemen met de deelnemende aanbieder.

“Max Vitaal heeft alle mogelijke activiteiten binnen de gemeente in een boekje gebundeld, waardoor u niet zelf op zoek hoeft te gaan naar de legio mogelijkheden. U zal verrast worden door de aangeboden keuzes!

Het boekje is gratis te krijgen op diverse locaties in de gemeente:

·      Bemmel - de Minkhof (Molenwij 57)

·      Angeren - Dorpshuis (Emmastraat 23)

·      Doornenburg - Ontmoetingscentrum (Kerkstraat 3)

·      Gendt - Participatiepunt / Goed Spul (Ingang zijkant Kloosterpad)

·      Huissen - Participatiepunt / Zilverhuus (Wagenweg 12c).

Voor de openingstijden van deze locaties kijk bij "Meer informatie" en klik op "Max Vitaal - Uitgiftepunten".

Max Vitaal is een initiatief vanuit het Lingewaards Sportakkoord in samenwerking met de lokale seniorenstichtingen, sportverenigingen en andere (beweeg) activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor senioren mogelijk om meer dan 100 beweeg- en cultuuractiviteiten te ontdekken. Het aanbod uit de gids is het gehele jaar te bezoeken!

Vragen of wil u samen met Sport- & Cultuurcoach Quint van de Ven kijken naar een geschikte sport? neem contact op met: q.vandeven@swlingewaard.nl

Zoom