Old Stars - Walking Football

non-profit organisatie
Balsport
Wandelvoetbal

‘’Een geweldige kameraadschap en opkomst.’’ ‘’Speelwijze geeft plezier in het voetbal.’’ Enkele uitspraken van Oldstars-spelers.

Lingewaard - Oldstars Lingewaard, opgericht in 2017, is in korte tijd een begrip geworden in onze gemeente. De deelnemende 60-plussers kunnen intussen niet meer zonder. Dat hebben ze ondervonden in het coronatijdperk, toen er een lange pauze moest worden ingelast. Dat betekende overigens niet stilzitten: er werden tennispartijen en wandelingen georganiseerd.

Wekelijks wordt er getraind; in principe om de 3 weken bij een andere Lingewaardse voetbalvereniging. Het tenue is groen-zwart en onderstreept de eenheid. Groen is immers neutraal: geen van de 7 voetbalclubs heeft groen in de clubkleuren.

Zo’n 35 leden telt Oldstars Lingewaard intussen. Gemiddeld twee derde van de 60-plussers gaat elke vrijdagmiddag ‘de wei in’. Er zijn leden die nooit eerder hebben gevoetbald, maar zowel zij als de echte voetballers komen aan hun trekken. Trainer Louis Verweijen ziet erop toe dat er structuur is en aandacht voor iedereen. Steeds terug komen: warming-up, evenwichtsoefeningen, balbeheersing, partijtje en cooling-down.

Behalve het sportieve, speelt ook zeker het sociale aspect (‘de derde helft’) een belangrijke rol. Marten van der Ploeg, speler en oud-fysiotherapeut, is er voor advies en een periodieke fittest. Twee appgroepen zorgen voor samenhorigheid en informatievoorziening buiten de trainingsuren.

Voor hen die voor het eerst iets lezen over wandelvoetbal, in het kort de belangrijkste spelregels: 6 tegen 6 zonder keepers, geen buitenspel, niet rennen (er wordt - hoe kan het anders - weleens mee gesjoemeld), geen slidings, weinig fysiek contact, de bal niet boven heuphoogte spelen.

De voetballers bieden zich soms ook aan als vrijwilligers bij bijvoorbeeld sportactiviteiten voor kinderen.

Nieuwe leden zijn van harte welkom en kunnen zich ook aanmelden via een van de Lingewaardse voetbalverenigingen.

Reguliere bijeenkomsten:

Iedere vrijdagmiddag. Inloop: 13.30 uur. Start: 14.00 uur.

Informatie-uitwisseling via de appgroep.

Sfeerproeven? Zie onderstaande video's van de Oldstars

Wie

Senioren

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Herman Witjes
-5