Clubs in Lingewaard

Ontdek onze 18 organisaties en initiatieven

Sportverenigingen

TTV Getavé Gendt

Je hebt vast wel eens een keer getafeltennist. Op de camping, op het schoolplein of tijdens de gymles. Het is een van de snelste spelsporten ter wereld en nog eens vermakelijk ook.

Wil je dit eens uitproberen?

Kom dan naar de Gendtse Tafeltennisvereniging Getavé. Het is voor jong en oud. Bij Getavé kun je als jeugd óf senioren komen spelen. Dit kan je doen als recreant of als competitiespeler.

Jeugd training: maandag 18:00 – 19:30, donderdag 18:00 – 19:30

Jeugd competitie: zaterdag 10:00 – 13:00

Recreanten: dinsdag 10:00 – 12:00, donderdag 19:30 – 23:59

Senioren Competitie: vrijdag 20:00 – 23:59

Waar

Dorpstraat 1
Gendt

Aanmelden

Joeri Visch - visch.joeri@gmail.com
Sportverenigingen

Hengelsport vereniging De Snoek

Wij zijn Hengelsportvereniging De Snoek. Een vereniging met met ruim 600 leden. We beschermen en verbeteren van de belangen van de sportvissers. We verzorgen al het onderhoud en de toegankelijkheid van de viswateren.

Wij verzorgen wedstrijden, opruimdagen en zorgen voor een goede visstand door evt visuitzettingen.

Jeugdvissen is heel populair. Zo zorgen we voor een uitgebreid jeugdprogramma met wedstrijdjes en cursussen.

Ook verzorgen vislessen en visactiviteiten voor alle groepen 8 van de Scholen in Gendt.

Waar

Plechelmastraat 24
Gendt

Aanmelden

Coen van Vorsselen - hsvdesnoekgendt@gmail.com
Beweging

Last van stress?

Heb jij last van stress en zou je willen leren hoe je anders met stress kunt omgaan? Volg dan de groepstraining Anders omgaan met stress bij We Do Care in Gendt. De training bestaat uit zes bijeenkomsten en wordt gegeven vanaf 13 november op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.15 uur door coach en qigong docent Christie Arends.

Stress, iedereen kent het. Iedereen heeft er wel eens last van. Het heeft vaak een slechte naam, maar dat is niet terecht. Zonder een gezonde dosis stress zouden we niets gedaan krijgen in het leven. Positieve of normale stress houd je bij de les en maakt dat je ergens voor wilt gaan. Een situatie die enige spanning oplevert laat je lichaam in de stressmodus gaan. Je komt in een staat van opperste paraatheid en je staat klaar voor actie. Soms letterlijk want flink competitief sporten zorgt bijvoorbeeld voor een gezonde dosis stress, net als een belangrijke presentatie geven, parachutespringen of een eerste date.

Wanneer deze tijdelijke staat echter omslaat in een permanente staat kom je in de problemen. Dat kan gebeuren omdat je een heel stressvolle baan hebt, recentelijk iets ingrijpends hebt meegemaakt of omdat onbewust om een andere reden je stress systeem langdurig is geactiveerd. Langdurige stress kan leiden tot een burn-out of een depressie. Het kan slaapproblemen veroorzaken of andere klachten, zoals van de menopauze of chronische ziekte, verergeren. Het is niet eenvoudig om zo maar even je stress systeem te deactiveren, maar het kan wel. Anders omgaan met stress kan je dus leren.

De groepstraining Anders omgaan met stress is een combinatie van mild bewegen (qigong), ademhalingsoefeningen, mindfulness en uitleg over stress en wat dat doet met je lichaam. Dat zorgt ervoor dat je een betere balans vindt tussen lichaam en geest, ontspanning en inspanning, serieus en spelen, vrije tijd en werk en rust en drukte. Je leert anders omgaan met moeilijke gedachten en emoties en goed te luisteren naar je lichaam waardoor je beter voor jezelf gaat zorgen en wellicht andere beslissingen neemt in je leven. Het maakt je leven lichter en luchtiger en zorgt voor een permanente verandering in hoe je in het leven staat.

Christie Arends, ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en Mindfulness coach en Qigong en Yoga docent heeft de training ontwikkeld en geeft hem ook. Uit eigen ervaring weet zij enerzijds hoe uitdagend het is om op een gezonde manier met stress om te gaan en anderzijds heeft zij geleerd hoe je dat toch op een effectieve manier doet.

Praktische informatie:

Zes bijeenkomsten op zaterdagmiddag van 13 november t/m 18 december.

Bij beweegcentrum WeDoCare Dorpstraat 21D in Gendt.

Tijd: 75 minuten; van 13.00 – 14.15 uur.

Kosten: 90,- euro. 

Aanmelden via: christiearends@gmail.com (Graag naam, adres en telefoonnummer)

Voor meer informatie www.christiearends.nl en Instagram: @andersomgaanmetstress

Aanmelden

Christie Arends - christiearends@gmail.com - 0647816711
Activiteitencentrum

PumpTrack NextLevel

Een pumptrack voor kids tm 13 jaar. De pumptrack mag gebruikt worden door alle kinderen op wieltjes. Dus met een stuntfiets, bmx fiets, step, skates, rolschaatsen, skate board het kan /mag allemaal.

Er is maar 1 voorwaarde om op de baan te pumpen nml. JE MOET EEN HELM DRAGEN, zonder helm geen toegang

Aanmelden

sjaak kregting - Sjaakk@hetnet.nl
Activiteitencentrum

Gendt Vooruit

Vrijwilligersorganisatie die met het aanpakken van wensen en knelpunten van Gendtse burgers de leefbaarheid in Gendt verbeterd. De speerpunten zijn samengebracht in Dorpsontwikkelingsplan Gendt 2030 - feb. 2020-

Aanmelden

sjaak kregting - Sjaakk@hetnet.nl
Activiteitencentrum

Bootcamp

Wil je sporten in de buitenlucht? Wil je niet alleen trainen, maar in een groep? Amateur of topsporter, jong of oud? Iedereen kan mee doen en kan sporten op zijn eigen niveau!

Maandag:

19:00 uur - 20:00 uur / 20:00 uur - 21:00 uur.

Woensdag:

19:00 uur - 20:00 uur / 20:00 uur - 21:00 uur.

Zaterdag:

10:00 uur - 11:00 uur (45+)

11:00 uur - 12:00 uur.

Waar

Polder 26
Gendt

Aanmelden

Raymon van Hal - info@rayshealthcamp.nl - 06-23354122
Balsport

Volleybalvereniging Tweestroom

Volleybalvereniging Tweestroom biedt volleybal in de regio Gendt en omstreken. Er wordt gespeeld in sporthal Walburgen. We bieden volleybal voor jong en oud, recreatief of competitief. Lijkt het je leuk kom gerust een keer kijken. Je mag gewoon komen proberen of je het wat vindt. Kijk op onze site voor meer informatie over trainingstijden.

Waar

Nijmeegsestraat 65c
Gendt

Aanmelden

Technische commissie Tweestroom - TC@tweestroomsv.nl
Dansscholen

Dansatelier Gendt

Wij zijn een dansschool met locaties in Elst, Bemmel, Gendt en Huissen met een breed aanbod aan dansvormen voor jong en oud. Onze lessen worden gegeven door professionele, enthousiaste en gepassioneerde dansdocenten. Naast de reguliere lessen organiseren wij ook andere dansactiviteiten, zoals kleine optredens, workshopdagen en komend jaar staat er weer een grote dansvoorstelling gepland in het theater.

Dansen is fijn, dansen is gezond, dansen vergroot het zelfvertrouwen en dansen draagt bij aan de creatieve, motorische en sociale ontwikkeling. In onze danslessen staat passie, plezier en creativiteit centraal. Wij geven ieder individu de ruimte om zichzelf te kunnen ontwikkelen en te kunnen groeien op zijn of haar eigen manier.

Voor meer informatie of vragen kun je mailen naar dansatelieroverdelinge@gmail.com. Ook ben je van harte welkom voor een gratis proefles! Wij ontmoeten je heel graag in de danslessen van Dansatelier Over de Linge.

Aanmelden

Sanne Zuiverloon - dansatelieroverdelinge@gmail.com
Sport

Stichting Duursport Gendt

Stichting Duursport Gendt organiseert jaarlijks tijdens Koningsdag de Polderloop (vanaf 13 jaar) en de stratenloop (6 t/m 12 jaar). Hoogtepunt is de Kersenfeest Triathlon in juni, inmiddels boven de 30 edities. Een laagdrempelige recreatieve kwart Triathlon (1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen) in en rondom Gendt. Naast deze evenementen is de stichting mede-organisator van de nieuwjaarsduik op 1 januari op Sportpark Walburgen.

Aanmelden

Willie Teunissen - info@duursportgendt.nl
Krachtsport

Schuttersgilde St. Sebastianus

Het gilde is opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’. De verschillende disciplines zijn de het traditionele Gilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exercitiepeloton, de Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde en de Academykids. 

Aanmelden

St. Sebastianus - pr@sebastianus.nl
Sport

Tennisvereniging LTC Gendt

Met ruim 450 leden, waarvan 70 jeugdleden, is LTC Gendt één van de grotere sportverenigingen, die Gendt rijk is. De vereniging is opgericht in 1963.

Onze vereniging kenmerkt zich als een gezellige club met veel actieve leden op en naast de baan. Er zijn veel recreatieve spelers waardoor de zes probounce kunstgrasbanen niet alleen 's avonds maar ook overdag goed zijn bezet.

Waar

Poelwijklaan 16
Gendt

Aanmelden

Ltc Gendt - secretariaat@tennisclubgendt.nl
Beweging

Stichting Welzijn Ouderen Gendt

Het SWOG organiseert o.a. diverse sport- en beweegactiviteiten voor geïnteresseerden vanaf 55 jaar. Bij verschillende accommodaties in Gendt en ook in de buitenlucht zijn de deelnemers veelal wekelijks actief.

Behalve aan gezond bewegen hechten het SWOG en haar deelnemers veel belang aan de sociale aspecten van het samenzijn.

Voor een volledig overzicht van de activiteiten verwijzen we naar onze website.

Waar

Schoolstraat 18A
Gendt

Aanmelden

Swog Gendt - swogendt@gmail.com - 0481-424834
Sportverenigingen

De Veldruiters Angeren

Landelijke Rijvereniging en Ponyclub De Veldruiters staat plezier met je eigen (lease) paard of pony voorop. Bij onze rijvereniging is meedoen en gezelligheid belangrijker dan winnen. Dus wil je lekker rijden in een goede sfeer? Kom dan naar Angeren!

De vereniging steunt op vrijwilligers die veel tijd vrij maken om de paardenliefhebberij voor iedereen betaalbaar te houden. Deze vrijwilligers zijn wij zeer dankbaar. Samen staan we sterk!

De locatie bestaat uit een binnenbak (20×40 m), gerenoveerd september 2019 geheel vernieuwde bakrand en nieuw zand met polyvlokken, een buitenbak (20×40 m), gerenoveerd mei 2020 nieuw zand aangebracht met kokosvezel, toiletten en een kantine. De lokatie wordt beheerd door Stichting De Veldruitertjes.

Wekelijks worden er lessen gehouden voor volwassenen met paard, volwassenen met pony, jongeren met pony en jongeren met paard. Deze rijvereniging is dus voor iedereen.

Waar

Lodderhoeksestraat 57
Angeren

Aanmelden

Renate - bestuur@develdruiters.nl
Sportverenigingen

v.v. de Bataven

Leuk dat je naar onze pagina bent gekomen en geïnteresseerd bent in voetbal. Voetbal is een van de mooiste en populairste sporten die er is

VV De Bataven is een amateurvoetbalvereniging uit Gendt, gemeente Lingewaard.

De vereniging werd op 27 maart 1932 opgericht. De thuiswedstrijden worden op “Sportpark Walburgen” gespeeld.

Kleuren: Oranje en zwart.

VV. De Bataven is een gemoedelijke, sportieve en vooral gezellige vereniging waar iedereen welkom is. Je kunt bij ons op allerlei manieren betrokken zijn bij de club en hiermee samen met anderen er een mooie tijd van maken. Via onderstaande contactgegevens kan je meer te weten komen over onze club en de mogelijkheden hiervan!

Sportpark Walburgen

Tel: 0481-421882

www.bataven.nl

email: info@bataven.nl

De leden van de Bataven worden op de hoogte gehouden van het laatste nieuws via de website, Facebook, Twitter en Instagram. Uiteraard worden belangrijke zaken ook nog eens via de mail gedeeld.

Wil jij nou ook een keer kennis maken met de mooie sport voetbal? Kom dan een keertje langs of stuur ons contact persoon een mailtje voor een afspraak.

Hopen je snel te kunnen verwelkomen!

Waar

Nijmeegsestraat 65
Gendt

Aanmelden

Peter Kersten - pwfkersten@hetnet.nl
Sportverenigingen

Badmintonclub Gendt

Leuk dat je geïnteresseerd bent in Badminton! Badminton is de snelste racketsport in de wereld en kan gespeeld worden door jong en oud en kan gespeeld worden op alle niveaus.

Badmintonclub Gendt is een vereniging waar gezelligheid en sportiviteit hand in hand gaan! Je kunt bij ons badminton spelen als recreant of wedstrijdspeler. De trainingen van onze vereniging zijn elke woensdagavond in sporthal Walburgen in Gendt. Op deze website vind je alle informatie over de club.

Onze leden worden op de hoogte gehouden van het laatste nieuws via e-mail en app van allerlei praktische zaken. Ook kan je ons vinden op Facebook en onze website: www.bcgendt.nl

Natuurlijk willen wij ook mogelijke nieuwe leden enthousiast maken voor deze mooie sport. Wil je ook eens kennis maken met badminton en onze vereniging? Kom dan eens langs op woensdagavond of neem contact op met ons secretariaat via info@bcgendt.nl of 06-13155190

Wil je meer over badminton weten, kijk dan even naar de volgende Youtube filmpjes van Badminton Nederland

https://www.youtube.com/channel/UCc-EP-bEBojHZ9kqwzlTmPg

Waar

Nijmeegsestraat 65c
Gendt

Aanmelden

Ilse van der Westen - info@bcgendt.nl - 0613155190
Beweging

Walburgen Beweegt

Walburgen Beweegt geeft jong en oud de mogelijkheid om in en rondom zwembad Walburgen in Gendt te bewegen.

Waar

Nijmeegsestraat 65b
Gendt

Aanmelden

willy evers - willy.evers@hetnet.nl
Sport

Lingewaard in beweging

Lingewaard in beweging is de organisatie achter het digitale sportplatform. Heb je nou vragen, opmerkingen of concrete ideeën. Stuur ons een berichtje (zie onderstaand).

Organiseer je een sportief evenement of activiteit en wil je graag foto's of filmpjes laten maken! Neem ook contact op. Wij kijken dan of één van onze publicisten bij jullie langs kan komen. Wij maken een foto of een filmpje, we vragen van jullie een stukje tekst toe te voegen.

Wat hebben we nodig:

  • Adres
  • Datum + tijdstip activiteit
  • Contactpersoon voor de publicist (naam, telefoon, e-mail)
  • Omschrijf kort en bondig wat je graag op beeld zou willen zien

Zoek je een sport- of beweegactiviteit en wil je dat een professional met je mee denkt over wat bij jou past? Neem contact op met de Sportcoaches via onderstaand contactformulier!

Waar

Wagenweg 12d
Bemmel

Aanmelden

Quint van de Ven - quint@sportservicelingewaard.nl - 0613966536
Sport

Sportakkoord Lingewaard

In navolging op het Nationaal Sportakkoord en het Gelders Sportakkoord, is het Lingewaards Sportakkoord ontwikkeld (okt 2019). Met dit Lingewaards Sportakkoord willen we bereiken dat iedereen, écht iedereen, plezier in sport en bewegen kan hebben. Nu en in de toekomst. Ongehinderd, in een veilige en gezonde omgeving. Een leven lang. Als sporter, vrijwilliger of toeschouwer.

De handtekeningen onder dit Sportakkoord vormen de eerste stap om dat te bereiken. Een stap die we zetten met een groot aantal partijen. Het Sportakkoord is namelijk tot stand gekomen in samenwerking met zeer veel partners uit Lingewaard.

Samen hebben we een aantal belangrijke ambities benoemd. Ambities waar we met elkaar de schouders onder gaan zetten. Hierover hebben we concrete afspraken met elkaar gemaakt. Wat we doen is niet allemaal nieuw, maar door de manier waarop we het uitvoeren krijgt sport en bewegen een enorme impuls in Lingewaard.

Thema's:

  • Iedereen kan Meedoen
  • Jeugd in beweging
  • Sterke en Vitale sport- en beweegaanbieders
  • Duurzame sportinfrastructuur
  • Samen bewegen en beleven (uitkomst: o.a. deze website)

Wil je een bijdrage leveren? Een goed idee? Meer weten? Neem contact met ons op!

Waar

Cuperstraat 9
Bemmel

Aanmelden

Nick van der Ham - n.vanderham@swlingewaard.nl
Zoom